Team

Danielle van Mierlo

Ik ben Danielle van Mierlo, vanaf mijn 12e jaar maak ik deel uit van de Nederlandse Kaders en heb verschillende paarden uitgebracht op hoog niveau. Op dit moment run ik samen met mijn moeder een dressuurstal in Maasland. Hier heb ik mijn eigen sportpaarden staan en train ik leerlingen op elk niveau.
Op dit moment heb ik twee paarden op Grand Prix niveau, Ucento en Azzurro. Dayano loopt succesvol Lichte Tour en Evita Utopia zal dit jaar  uitgebracht worden in de subtop. Naast deze wedstrijdpaarden hebben we nog een zelfgefokte Ziesto merrie, Fiesta. Zij wordt opgeleid door mijn moeder en zal binnenkort ook de wedstrijdring ingaan.
Alle paarden hebben we vanaf 3 jarige leeftijd en dit is ook altijd mijn doel geweest, om jonge paarden zelf op te leiden naar het hoogst haalbare niveau en daarin succesvol te zijn.

Vanaf het begin maak ik deel uit van het 2fithorses team. Ik ben onwijs trots dat ik deze naam mag uitdragen en vind het een top sponsor.  Natuurlijk kozen wij altijd het beste materiaal  voor onze paarden en ik had geen grote problemen met trainen. Toch stond ik, na een bitfitting van 2fithorses, versteld hoe veel verschil kleine details kunnen maken. Een kleine aanpassing aan het bit en/of hoofdstel kan een grote verbetering zijn in het gaan van het paard en gevoel van ruiter. Ik sta 100% achter 2fithorses en zij heeft ook al veel lesklanten van mij de goede weg op geholpen en de puntjes op de i gezet.

www.daniellevanmierlo.nl

Ashley van Megen Brons

Ik ben Ashley van Megen-Brons Ik woon in Werkendam. Daar heb ik ook mijn eigen stal. Ik train daar mijn eigen paarden, paarden van andere, geef ik les en staan er mensen op pension met hun paarden.

Op dit moment zijn mijn 2 beste paarden SB San Diego en SB Detroit.
SB San Diego rij ik internationaal grand prix en SB Detroit internationaal lichte tour. Daarnaast heb ik nog heel veel jonge talentvolle paarden van alle leeftijden. Deze hoop ik in de aankomende jaren ook succesvol uit te brengen op internationaal niveau Al mijn paarden zijn er bij mij vanaf 4 maanden uit en ben ook erg trots dat ik ze allemaal zelf heb opgeleid. Mijn doelen voor de aankomende tijd zijn hopelijk kaderscores halen met SB San Diego en SB Detroit succesvol te starten en grand prix klaar te maken.
Daarnaast mijn jonge paarden zo fijn mogelijk te trainen en klaar te maken voor de wedstrijden.

Al mijn paarden lopen natuurlijk op de bitten van Karin.
In de winter van 2014 kwam ik in contact met Karin via een lesklant van mij die een paard had met een zeer ingewikkelde mond.
Deze heeft ze toen heel goed geholpen waardoor ik mijn eigen paarden ook heb nalaten kijken. Ik geef toe ik was zeer sceptisch Ik dacht nou ik ben benieuwd:)
Mijn paarden liepen toen “best” op mijn bitten maar dacht laat ik toch eens kijken: Nou kan ik niet meer zonder haar. Mijn paarden zijn echt veranderd sinds die tijd. Niet alleen door de bitten maar ook de ophanging van het hoofdstel, het hoofdstel zelf en natuurlijk de super bontje van 2fithorses.
En nog kan ik me onwijs verbazen als we met jonge paarden bezig zijn hoe ze kunnen veranderen. Ook kan je tijdens het bitfitten ook heel erg goed voelen wanneer iets niet goed is. Het kan zowel negatief als positief veranderen.

Ik kan het iedereen aanraden ook als je denk dat het allemaal wel goed zit zoals ik dacht. Want ook dan kan er nog heel veel veranderen.

Ik ben heel erg blij en trots dat ik tot het 2fithorses team mag horen en erg blij met de ondersteuning van 2fithorses. En hopelijk mag ik hier nog lang bij horen.

www.stalbrons.com

KarinToetenel-2FitHorses-AshleyBrons-2 2-website

Kim Noordijk

Mijn naam is Kim Noordijk. Ik ben 15 jaar en zit op het Altena College HAVO 3. Ik woon in Werkendam samen met mijn ouders en mijn broer Sven. Thuis hebben we een aantal stallen en een buitenbak waar ik elke dag in train. Ik heb 2 D-pony’s en 1 paard: Brasil, een zwarte 9-jarige NWPCS ruin van Sandokan’s Leonardo Ico van de Beekerheide, een 11-jarige NRPS vos-ruin van Icoon. Grand Sir (Giovanni) is een 5–jarige KWPN ruin van Charmeur. Met hem verwacht ik begin zomer de eerste wedstrijden te rijden. Met beide pony’s rij ik op het hoogste niveau, nl Z2 FEI(internationaal). We hebben al diverse mooie successen behaald met als hoogtepunt: 1e reserve voor het EK in 2015. We zijn druk bezig om te proberen ons te selecteren voor een teamplaats voor het EK in Augustus 2016, wat werkelijk een droom zou zijn die uitkomt.

Bitfitting was voor ons een niet bekend begrip, maar nadat Karin dat bij ons had toegepast, zijn wij net zo enthousiast als zij. Pony’s zijn veel nageeflijker en bewegen veel beter door het lijf. We hebben zelfs paarden gezien die voor het bitfitten niet geheel regematig, maar na het bitfitten wel regelmatig liepen!

Eigenlijk is het ook wel logisch dat een bit, met de juiste afmeting, vorm en dikte, aangemeten moet worden voor je pony / paard. Niet iedere mond is hetzelfde. Om ons doel te bereiken is een samenwerking met een geweldig team van deskundigen een MUST. 2Fit Horses Bitfitting, Karin Toetenel is hier een van.  Zij heeft met haar kennis en juiste materialen kunnen zorgen dat ik en mijn pony’s zo goed mogelijk kunnen presteren.

Tevens heeft Karin ons in contact gebracht met een zeer kundig dierenarts, fysiotherapeut en tandarts. Vanaf de zomer van 2014 komt Karin regelmatig bij ons om de pony’s en bitten te checken en daar waar nodig aan te passen. Regelmatig checkt Karin de vorderingen met bijvoorbeeld de teugeldrukmeter. Ook heeft zij aangeboden ons in haar team op te nemen en zorgt zij heel vaak voor super mooie sponsorkleding, dekjes etc, etc, etc.

Karin is ZEER betrokken bij mijn sportcarriere en helpt me waar ze kan !!! Kortom we zijn haar heel erg dankbaar en hopen op nog vele jaren van samenwerking !!!

www.dressuurteamcavaliere.nl

KimNoordijk-Cees2fithorses1 2-website

Buddha

2FitHorses-Budha1 2-website