Hoofdstellen

Escape-4 3

Een hoofdstel geeft veel druk op het hoofd en wanneer er geen optimale ligging is, heeft dit een sterk nadelige invloed op de nageeflijkheid. Tijdens een Bit-Fitting wordt het hoofdstel dan ook nauwkeurig gecontroleerd.

Op de vraag ‘wat een goed hoofdstel is’, is niet één antwoord mogelijk, omdat dit erg afhangt van het paard. De voorkeur gaat uit naar een hoofdstel van goede kwaliteit leer, die correct anatomisch gevormd is naar het paard.

Dy’on
Standaard heb ik de hoofdstellen van Dy’on bij me. Een zeer luxe kwaliteit, waar tot in de puntjes over nagedacht is. Zo geeft onder andere het kopstuk mooi vrijheid voor het oor en is de neusriem uitgesneden op de hoogte van de bitring, zodat deze hier mooi, parallel onder gepositioneerd kan worden.

Dobert

2FitHorses

Een hoofdstel geeft een bepaalde druk op het hoofd. Wanneer er geen optimale ligging is, heeft dit een sterk nadelige invloed op de nageeflijkheid.

Ik krijg regelmatig de vraag, wat een goed hoofdstel is? Er is echter niet maar één antwoord mogelijk. Dit hangt af van het paard zijn hoofd. De voorkeur gaat uit naar een hoofdstel van goede kwaliteit leer, de juiste maat en anatomisch zo gevormd dat het de correcte druk op het gehele hoofd geeft en er zo voor zorgt dat het paard zijn optimale aanspanning kan aannemen.

Een neusriem heeft een directe inwerking op het neusbeen, de spieren daaromheen en de onderkaak. Waardoor het een indirecte inwerking heeft op onder andere het kaakgewicht en wang slijmvlies. De breedte van de neusriem en de lengte is daarin alles bepalend voor de druk die een neusriem geeft.
Een kopstuk heeft een directe inwerking achter de oren op het achterhoofd van een paard. Zo beïnvloed het de afbuiging van de eerste wervel en het ligament wat zich vervolgt naar de schoft en halswervels. Het juiste kopstuk zorgt ervoor dat de aanspanning vanuit de boeg correct wordt aangenomen.
Voor ieder paard zeer belangrijk om blessures te voorkomen natuurlijk, maar ook zeer dankbaar werk voor de paarden die hals blessures of blessures aan het achterhoofd hebben of hebben gehad.

2FitHorses ontwikkelde daarom niet alleen een lijn met meerdere maten, maar ook 6 verschillende type kopstukken en 3 verschillende type van uitermate zacht leer. Zodat het mogelijk is om voor ieder paard en pony de meest optimale drukverdeling rond het hoofd te creëren.

De hoofdstellen zijn verkrijgbaar in:
* Trens en Stang&Trens
* Zwart en bruin leer
* Lakleer en matleer
* Mogelijk in wit onderlegd
* Zilver-, Zwart- en Rosé- gespen

Trens hoofdstel €335,-
Stang&Trens hoofdstel €385,-
Teugel trens €80,-
Teugel stang €65,-