Laser

Kapotte mondhoeken is een veel voorkomend probleem bij paarden in het algemeen. Na veel onderzoek met teugeldrukmetingen, blijkt zeker niet alleen de ruiter altijd het probleem te zijn.

Een goed bit, ophanging van het hoofdstel, maar ook de druk van het hoofdstel speelt naast nog wat ander factoren hier zeker een belangrijke rol in. Regelmatig worden mij paarden aangeboden met dit probleem. Wanneer dit bij een paard gebeurt is de huid zeker een langere periode erg zwak. Ruiters met een probleem als dit gaan na alles perfect opmaat te hebben geleverd een heel zorgvuldig traject met mij aan, om de huid gecontroleerd te laten herstellen, maar vooral ervoor te zorgen dat de lippen de druk ook weer aan kunnen.

Na alle ervaring, doorverwijzingen, analyses, experimenten en voorlichtingen heb ik besloten om mijn klanten nog beter van dienst te willen zijn en heeft 2FitHorses een MLS laser aangeschaft.
Omdat er veel verschillende ervaring en vooral veel verschillende apparaten op de markt zijn, was de speurtocht niet makkelijk, maar na een uitgebreid traject van experimenteren met verschillende paarden heb ik deze laser aangeschaft om voortaan mijn klanten op dit gebied nog sneller resultaat te leveren.

De MLS laser stimuleert lokaal de doorbloeding waardoor de wond sneller hersteld en de structuur sterker wordt. Zeker ook de pijnlijkheid van het kapotte weefsel wordt afgenomen en eventuele ontsteking geremd. Door de speciale probe, is de behandeling zeer precies en gecontroleerd waardoor de werking ook het diepere weefsel bereikt en geen thermische schade geeft. Hierdoor is juist dit laserapparaat een erg mooie aanvulling op mijn werk op het gebied van kapotte mondhoeken.

Voor meer informatie kunt u mailen.

 

laser3
laser4
laser1
laser2